Ceglédi: Együttérzek minden vásárhelyivel, amiért az ország lakosai azt gondolták, az itt élők olyanok, mint a polgármesterük

Ceglédi Zoltán politikai elemző vendégeskedett pénteken a hódmezővásárhelyi Népkerti Sörkertben, itt ejtett szót a tavalyi választási kampányról, valamit a város polgármesteréről, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjéről, Márki-Zay Péterről is.

„Őszintén együttérzek minden vásárhelyivel, aki a választási kampányban azt gondolta, hogy az ország lakosai azt gondolták, az itt élők olyanok, mint a polgármesterük, miközben ez nem igaz. Az a helyzet, hogy a kampány nagyon rossz dolgokat hoz ki még a sokkal normálisabb emberekből is” – mondta a Promenad24.hu helyszíni tudósítása szerint.

Márki-Zay pártalapításáról és EP-képviselői ambícióiról szólva úgy fogalmazott, olyan, mint az „idétlen kamaszfiúk csajozós sztorijai, melyek mindig a messzi nyári táborokban történtek, és senki nem volt ott”.

Azt viszont támogatná, hogy Márki-Zayék induljanak el az EP-választáson 2024-ben, mert „akkor lenne egy egzakt számunk, amit nem lehet máshogy magyarázni. Akkor megtudnánk, hány magyar ember szeretné őt, és csak őt. Mert ez egészen más, mint mikor ő az egyedüli ellenzéki jelölt, s aki nem szereti Orbánt, szavazzon mind rá.”