Vasárnap nyári időszámításra állunk át, ami érinti a tram-traint és egy vásárhelyi buszt is

Március 26-án, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják előre. Az óraigazítás néhány belföldi – köztük a tram-train – és nemzetközi vonat menetrendjét érinti, melyről a MÁV közölt egy összeállítást.

A vasútvillamos változása:

  • A vasútvillamos Szeged vasútállomásról 1:30-kor indul, Hódmezővásárhelyi Népkert állomásra már a nyári időszámítás szerint 3:03-kor érkezik, és 60 perc késéssel közlekedik tovább Hódmezővásárhely vasútállomásig. A Szegedről 2:30-kor induló vasútvillamos nem közlekedik.
  • A vasútvillamos a téli időszámítás szerint 1:34-kor indul Hódmezővásárhely vasútállomástól, Rókus állomásra már a nyári időszámítás szerint 3:04-kor érkezik, és 60 perc késéssel közlekedik tovább Szeged vasútállomásig. A Hódmezővásárhely vasútállomásról 2:34-kor induló vasútvillamos nem közlekedik.

A Volánbusznál az óraátállítás miatt néhány busz közlekedése módosul Érd, Kiskunhalas és Hódmezővásárhely térségében, ez utóbbi érinti a megyét. A részletes információk ide kattintva érhetők el.

A Szentes–Hódmezővásárhely busz változása:

  • Az 1:35-kor Szentesről Hódmezővásárhelyre induló 5010-es járat ezen az éjjelen Hódmezővásárhely, Jókai utca megállóhelyről nyári időszámítás szerint, 3:01-kor indul tovább.
  • A 2:15-kor Hódmezővásárhelyről Szentesre induló 5150-es járat ezen az éjjelen nyári időszámítás szerint, 3:15-kor indul.