A Marosba ugrott egy fiatal férfi a makói hídról, két rendőr mentette meg az életét

A Promenad24 egy olvasói levél alapján értesült arról, hogy két makói rendőr megmentette egy férfi életét azzal, hogy kihúzták a Marosból. A rendőrségtől megtudták, hogy a megmentők, Tarján Zsolt és Török Tamás főtörzsőrmesterek több mint 10 éve szolgálnak a makói rendőrségnél.

Török Tamás így nyilatkozott a portálnak: Szombaton lesz két hete, éppen szolgálatban voltunk, amikor kaptunk egy bejelentést, hogy a hídon van egy zavart férfi, nem tudják, mit akar tenni, nézzük meg. El is indultunk azonnal a rendőrautóval, amikor elhaladtunk ott, nem láttunk senkit, ezért haladtunk tovább Kiszombor irányába a 43-as főúton. Nagyjából a benzinkútnál jártunk, amikor újra szóltak, hogy a férfi beleugrott a vízbe. Azonnal visszasiettünk, amilyen gyorsan csak tudtunk.

A beszámoló szerint a hídon ekkor már többen álltak, valószínűleg az egyikük értesíthette a rendőröket. Lehajtottak a híd oldalán a kerékpárút mellett a folyó Kiszombor felőli oldalára, ahol elég meredek a partszakasz. A már didergő és a hideg víztől megmeredt fiatal már alig tudott mozogni, ám a rendőrök faágakba kapaszkodtak, és úgy tolták fel a testet. A férfi magánál volt, de zavarodottan beszélt. Elmondták, folyamatosan ügyeltek egymásra is, hiszen önmaguk biztonsága is nagyon fontos volt a mentés során.

Tarján Zsolt szerint „nem nagyon volt időnk gondolkodni, szinte reflexből cselekedtünk azonnal. Erős testalkatú férfi volt, vizes ruhában, nehéz volt feltolni a partra. Levettük a vizes ruháit, és pokrócba csavartuk, majd vártuk a mentősöket”. Azt mondják, épp időben érkeztek, a férfit elsodorta volna a víz, ráadásul a kihűlés szélén volt. Azt mondták, sosem találkoztak még ilyen esettel.

A férfi egyébként azt mondta, azért ugrott a vízbe, mert magánéleti gondjai voltak, és nem látott kiutat belőle. A portál úgy tuda, a férfinek végül nem esett baja, a zavarodottsága okán azonban a pszichiátriára szállították.

Van segítség! Ha hasonló gondolatai vannak, hívja a 116–123-as lelki elsősegély telefonszámot. Ígérje meg, hogy most rögtön nem tesz semmit, és keresse fel ezt az oldalt! Ha másért aggódik, ezt az oldalt látogassa meg.