Sörösüvegbe töltött fagyállóval ölte meg apósát egy szentesi férfi, tizenhárom év fegyházat kapott első fokon

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a Gyulai Törvényszék azt a szentesi férfit, aki 2021 szeptemberében fagyállóval megmérgezte az apósát. A férfit előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek. Tíz évre eltiltották a közügyektől, és megállapították, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra a kiszabott szabadságvesztésből. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A törvényszék közleménye szerint az egyébként büntetlen előéletű férfi 2016-ban kötött házasságot a későbbi sértett lányával. Apósa italozó életmódját kezdettől fogva nem nézte jó szemmel, és 2019-ben elhatározta, hogy megmérgezi a férfit.

Először 2021 januárjában kevert fagyállót egy üveg pálinkához, amelyet egy 3 deciliteres üvegpalackba töltött, ajándékpapírba csomagolt, amelyre ráírta, hogy Fogadd sok szeretettel. Még nevet is írt a címkére, mintha azt valaki más küldené a sértettnek. Az üveget a férfi szarvasi lakásához tartozó postaládában helyezte el.

Az apósa először nem vette észre, ezért a férfi pár nap múlva maga vitte fel a lakásba az üveget, ahol megpróbálta elhitetni, hogy az italt a címkén feltüntetett személytől kapta az apósa ajándékba. Mivel az ital nem tartalmazott halálos mennyiségű fagyállót, az apósnak  bár ivott belőle többször is  nem lett semmi baja.

Ezután az elkövető egy csatos, színes sörösüvegbe fagyállót töltött, a palackot becsomagolta, és egy sárga jegyzetlapot ragasztott rá, amelyre hasonlóan a korábbi módszeréhez saját kezűleg születésnapi üdvözlő üzenetet írt. 2021. szeptember 13-án átadta az üveget apósának azzal, hogy a postaláda alatt találta. A 62 éves férfi még aznap ivott a fagyállóból, másnap reggelre rosszul lett, majd a kórházban szeptember 26-án elhunyt.