Szegeden 70 km/h feletti széllökések lehetnek szombaton, veszélyes lesz fák alatt tartózkodni

Erős széllökések veszélyére figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzésükben azt írták, pénteken késő délután, illetve este az északnyugatira forduló szelet főként az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és esetleg a középső országrészben viharos 6080 kilométer/órás lökések kísérhetik.

Az északnyugati határvidék közelében, illetve a Dunántúli-középhegység, a Börzsöny magasabban fekvő részein 90 kilométer/óra körüli, esetleg afölötti lökés sem kizárt. Az viszonylag ritkaságnak számít, hogy

országszerte viharos lesz az északi-északnyugati szél.

A késő esti órákban kissé veszít erejéből a légmozgás. A meteorológiai szolgálat Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala vármegye területére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki, itt a várt legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométer/órát, akár akár 100–110 km/órás széllökések is lehetnek.

Az óránként 70 kilométert meghaladó széllökések veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést, vagyis sárga riasztást adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas vármegye területére.