Nyolc évet kapott Szegeden a gyermeke apját nyakon szúró nő, aki szíven szúrással is megfenyegette a férfit

Nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék első fokon pénteken azt a nőt, aki egy konyhakéssel nyakon szúrta kislányukat kezében tartó korábbi élettársát 2021 nyarán Algyőn.

Az MTI beszámolójában azt írja, a büntetett előéletű nőt emberölés kísérletében és más bűncselekményekben mondták ki bűnösnek, és a szabadságvesztés mellett hat évre eltiltotta a kiskorúak felügyeletével járó foglalkozásoktól. A törvényszék döntött arról, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ügy tárgyalása már tavaly elkezdődött, erről a Szegeder is beszámolt.

Az élettársként együtt élő vádlottnak és sértettnek 2018-ban született gyermeke. Az év végétől a kislány az apa kizárólagos nevelésébe került, édesanyja hétvégente és egy hétköznap láthatta. 2021. június 5-én az asszony gyermekével ismerőseinél, Algyőn vendégeskedett, és este már ittasan felhívta az apát, s azzal fenyegetőzött, hogy eltűnik a gyermekükkel. A férfi ekkor közölte a vádlottal, hogy elhozza a kislányt, és a rendőrséget is értesíteni fogja.

A nő felébresztette a gyereket, és az ablakon keresztül próbált vele távozni, de az ott lakók ebben megakadályozták. Ezután ért oda a férfi, akit meglátva a nő kirohant az utcára, ahol veszekedtek, dulakodtak, eközben a férfi a rátámadó nőt az árokba lökte. Az asszony azzal fenyegette a férfit, hogy szíven szúrja.

A házba visszamenve a nő felvette a gyermeket, és megragadott egy 15 centiméteres pengéjű konyhakést. Kezében a síró gyermekkel kirohant az utcára, és futni kezdett. A férfi utolérte, elvette tőle a kislányt, majd mikor a kést meglátta, a gyermeket védve hátat fordított neki. A nő ekkor kis-közepes erővel nyakon szúrta a férfit, és a védekezni próbáló sértettet a karján is megvágta, miközben azt kiabálta: most meg fogsz dögleni, megmondtam, hogy megöllek.

A rendőrök a helyszínen fogták el a nőt, aki még az intézkedés alatt is azt kiabálta, reméli, a férfi megdöglik. A szúrás a férfi nyakán több centi mély sebet ejtett. A szakértői vélemény szerint a szúrás a verőértől néhány centire érte a férfit, csak a véletlenen múlott, hogy a támadásnak nem lett súlyosabb következménye. A kislányt édesapjának a történtek miatt többször pszichológushoz kellett vinnie.

A vádlott a kiskorú veszélyeztetése bűntettében elismerte bűnösségét, de azt állította, nem akart ártani gyermeke apjának, aki korábban többször is bántalmazta. A törvényszék döntésével szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős.