Romániában tankolják a kübekházi önkormányzat autóit a jövő héttől

Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere az RTL-nek nyilatkozott arról, hogy már jó ideje Romániába jár át bevásárolni és tankolni (a falu lakosaival egyetemben), amivel állítása szerint 2030 ezer forintot takarít meg havonta a családnak. A jövő héttől például az önkormányzati autókat is román benzinkútról tankolják majd, már közösségi adószámuk is van. Ezzel állítólag több tízezer forintot spórolnak meg.

Molnár Róbert azt is elmondta az RTL Híradónak, hogy muszáj ott megfogni a pénzt, ahol csak tudják. Azonban a közvilágításon nem spórolhatnak, mert ha baleset történik, akkor egyből az önkormányzatot teszik felelőssé. A bérek katasztrofálisak, az árak meg nyugat-európai szinteket vernek. Nem tudom, hol szúrtuk el ennyire – tette hozzá. Bár azt is megjegyezte, hogy azért Romániában is érzékelhetően megnőttek az árak, de nem annyira, mint Magyarországon.

Az RTL riportja kitér arra is, hogy nemcsak Kübekházán, hanem az ország több határmenti településén beindult az úgynevezett negatív benzinturizmus, egyre többen tankolnak külföldön. Romániában akár 110–130 forintot is lehet spórolni literenként, de még az osztrák benzin is jóval olcsóbb, mint a magyar.