Róth Márton főispán rendelkezett: januártól Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalunk lesz

A Hódpress azt írja, hivatalos értesítést küldött Csongrád-Csanád Megye települési önkormányzatainak a megyei kormányhivatal főispánja arról, hogy 2023. január 1-től a hivatala megnevezése Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, nem pedig Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal.

Azt már korábbról lehetett tudni, hogy a kormánymegbízottakból főispán, a megyékből vármegye lesz. A változtatást még július 19-én szavazta meg az Országgyűlés, de például Lázár János azt mondta ekkor, hogy egyikkel sem ért egyet. Csongrád-Csanád megye volt sokáig azonban, melynek nem volt kormánymegbízottja.

A titulust korábban Juhász Tünde birtokolta, ő azonban közigazgatási államtitkár lett az akkor még Építési és Beruházási Minisztériumban Lázár János alatt. Végül több hónap főispán nélküli időszakot követően, október 24-én jelent meg a Magyar Közlöny éjjel kiadott számában egy miniszterelnöki határozat, mely alapján az egykori radnótis tanárt, Róth Mártont nevezték ki novembertől a megyei kormányhivatal élére. A mostani tájékoztatást is a kormányhivatalt vezető Róth Márton írta alá.