Makón megszavazták, hogy újra kinyitják a kispostát 23 milió forintból

Az év utolsó testületi ülésén is születtek fontos döntések Makón – számolt be róla a térség lapja. A Promenad24 arról ír, hogy az előterjesztés szerint az önkormányzatnak 23 millió forintot kell fizetni a Magyar Posta Zrt.-nek mindezért. A szerződés január elsejétől másfél évre szól, de már a november elsejétől kezdődő időszakra is elengedik a bérleti díjat.

Farkas Éva Erzsébet polgármester a 220 millió forintos összeköltségvetésű Makó Segít programról elmondta,

  • a 65 éven felüliek megkapták a 15 ezres Edenred utalványaikat,
  • a 18 év alattiak 10 ezres Edenred támogatását is kiosztották az iskolákban,
  • mindemellett eddig 107-en kaptak rendkívüli települési támogatást 2 millió 714 ezer forint értékben,
  • 272 családnak 83 mázsa tűzifát juttattak el.

A szavazásnál 8 igen, 2 nem és 1 tartózkodással elfogadta a testület, hogy 2023-ban a bölcsődei étkezés díját nem módosítják, de az óvodait, iskolait, középiskolait 25 százalékkal növelik. Elfogadták a mikrovállalkozások rezsitámogatását. A Makó Segít Program keretében legfeljebb 300 ezer forint támogatást kaphatnak a helyi cégek. Vállalkozásonként egy pályázat nyújtható be, ezekről márciusban döntenek.

Ezen felül arról is döntés született, hogy a testület által még 2018-ban  a Teleki utcán a Best Iroda Kft.-nek nettó 95 millió eladott rendőrség épületet a Best Iroda Kft. értékesíti a Dancsi és Társa Kft.-nek, bruttó 127 millióért. Az önkormányzat eleinte szálláshelyet akart itt kialakítani, ez nem jött össze. Az új szerződés szerint nem kötelező szállodát kialakítania az új tulajdonosnak, de a terveiről egyeztetnie kell a város főépítészével.