A két régiből sem tudtak egy működőt összeeszkábálni, ezért új kazánt vettek a bordányi közösségi házba

Új kondenzációs gázkazánt kellett felszerelni a Dózsa téri közösségi házba, mert egy komolyabb elektromos hiba miatt tönkrement a régi Bordányban. Itt két kazán üzemelt annak idején, a másik már korábban elromlott, és – mint ahogyan arról a község honlapján beszámolt – sajnos a kettőből sem lehetett már egy üzemképeset összehozni.

Mint a régiek leszerelésekor kiderült, ezek a fűtőberendezések 1984-ben lettek beszerelve, és minden bizonnyal az elsők között gyulladt fel a készülékekben a vezetékes gáz lángja, hiszen anno ünnepélyes keretek között itt adták át a falu legnagyobb közüzemi fejlesztését. Annak érdekében, hogy a tanulók hétfőn már melegben tudjanak étkezni, a kazáncserét a hétvége folyamán kellett megoldani az önkormányzati épületben.

A több mint 3 ezer lelkes település képviselő-testülete által elfogadott energiagazdálkodási tervben kiemelt helyen szerepel a régi iskolaépület felújítása, mivel ez az egyik legrosszabb energiahatékonysággal működő épületük. Az önkormányzat megkezdte egy pályázati projekt előkészítését, várva egy ilyen célú kiírásra. Az élet azonban közbeszólt: most azonnal szükségessé vált a beruházás, amely az eleve nehéz pénzügyi helyzetben még nagyobb tehernek érződik. „Jó hír, hogy a kazáncsere szombaton megvalósult, az új kazán jól ellátja feladatát” – írják.