Meghirdette következő évadának műsorát a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház

Változatos, műfajilag is sokszínű programmal várja a közönséget következő évadában, június elejétől egészen augusztus végéig a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház – számolt be a keddi sajtótáékoztatóról az MTI.

Nógrádi Zoltán polgármester az évadot bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta, minden korábbinál színesebb műsorszerkezettel, változatosabb kulturális kínálattal várja jövő nyáron Mórahalom az ide érkező vendégeket és a helybélieket.

A programot igyekeztek úgy összeállítani, hogy mindenki találjon számára vonzó produkciót közölte a politikus, hozzátéve, a meghirdetett műsor alapján bíznak abban, 2528 ezer néző látja majd a nyári előadásokat. A polgármester hangsúlyozta, határ menti pozíciójából adódóan évente több százezeren látogatnak el Vajdaságból turisztikai vagy kulturális programokra Mórahalomra, s a vendégek között a magyar mellett az utóbbi években egyre többen vannak a szerb anyanyelvűek is.

Az évad június 10-én a Zámbó Jimmynek emléket állító musicallel indul, majd Ray Cooney és John Chapman fergeteges vígjátékát, a Kölcsönlakást láthatja a közönség. Az elmúlt évek egyik legnagyobb színházi sikere Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián Molnár Ferenc regénye alapján készült A Pál utcai fiúk című musicalje, melyet június 17-én mutatnak be Mórahalmon.

Június 22-én az Omega együttes 21 slágere csendül fel a Gyöngyhajú lány balladája című produkcióban, melyen a színpadi látványról az Experidance művészei gondoskodnak. Másnap Lehár Ferenc egyik legnépszerűbb operettje, a Cigányszerelem látható a Rátonyi Róbert Színház vendégjátékaként.

Június 25-én a Turay Ida Színház vendégszerepel Mórahalmon a Térden állva jövők hozzád című zenés vígjátékkal. A hónap végén látható Huszka Jenő Lili bárónő című operettje, majd július 1-jén Jean de Létraz Tombol az erény című vígjátéka. A programban két koncert is szerepel: június 29-én a Neoton Familia Sztárjait, július 2-án a Republic zenekart láthatja és hallhatja a közönség.

2015 óta rendkívül népszerűek Mórahalmon a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve életre hívott produkciók. Július közepén ezek közül elsőként az operettirodalom egyik legnépszerűbb alkotása, a Csárdáskirálynő látható. Július 21-én a János vitéz című rockoperát, majd a Kincsem című családi musicalt tűzik műsorra. Az elmúlt évadokban közönség sikert aratott a Rómeó és Júlia koncertváltozata, melyet július 28-án játszanak.

Szorosan kötődik a környékhez a legendás alföldi betyár, Rózsa Sándor története, ezt mutatja be látványos lovasjelenetekkel a társulat augusztus elején látható darabja. Demjén Ferenc népszerű slágerei adják a gerincét a Szabadság vándorai című új magyar musicalnek, melyet a mesés keletet idéző Aladdin követ.

Az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án Szent László lovagkirály legendája elevenedik meg Mórahalmon, majd népi zenés játékként látható Lúdas Matyi története. Új produkcióként mutatják be a Herkules mesemusicalt augusztus 25-én. Az évadot a betörhetetlen vadlóról szóló Szilaj című családi musical zárja.

Fotó: Patkó Lovas és Szabadtéri Színház