Vádat emeltek a harmadik emeleti erkélyen lógó négyéves gyerekét magára hagyó nővel szemben

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki idén nyáron tíz percre egyedül hagyta harmadik emeleti lakásukban kislányát, akit végül járókelők mentettek meg attól, hogy leessen az erkélyről – írják közleményben. Az esetről már október elején is beszámoltunk, ekkor fejezte be a rendőrség a nyomozást.

A vádirat szerint a nő június 17-én, a kora esti órákban levitte a szemetet és elment a közeli kisboltba bevásárolni, otthon hagyva egyedül a négyéves kislányát. A gyermek a nyitott erkélyajtón keresztül kivitt az erkélyre egy konyhaszéket, majd arra felállt, és az erkély korlátján átmászott, onnan visszamászni azonban már nem tudott.

A korlátba kívülről kapaszkodó, hangosan síró gyermekre az utcán sétáló járókelők figyeltek fel. Egyikük felszaladt a lakáshoz, és annak zárt bejárati ajtaját berúgva visszahúzta a kislányt az erkélyre.

Az anyát a járási ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.