A vasárnapi óraátállítás miatt lesz egy kis kavarodás a tram-train éjszakai járatainál

Október 30-án kezdődik a téli időszámítás, vasárnap három órakor az órákat hajnali kettőre állítják vissza. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonatot érint, menetrendi változást nem okoz áll a MÁV-Start közleményében.

Mint írják, a belföldi forgalomban az átmenet éjszakáján egyes vonatok a nyári időszámítás szerint, néhány vonat pedig már a téli időszámítás szerint közlekedik, ennek megfelelően indulásnál megvárják az óraigazítást. Az óraátállítás Szeged szempontjából a Szeged–Hódmezővásárhely tram-train vonalat érinti:

  • Szeged vasútállomásról 1:16-kor induló vasútvillamos a teljes útvonalon nyári időszámítás szerint közlekedik, Hódmezővásárhelyre 2:09-kor érkezik.
  • Szeged vasútállomásról 2:16-kor induló vasútvillamos a teljes útvonalon a téli időszámítás szerint közlekedik, Hódmezővásárhelyre is a téli számítás szerinti 3:09-kor érkezik meg.
  • Hódmezővásárhely vasútállomásról 1:30-kor induló vasútvillamos a teljes útvonalon nyári időszámítás szerint közlekedik, Szeged vasútállomásra 2:23-kor érkezik.
  • Hódmezővásárhely vasútállomásról 2:30-kor induló vasútvillamos a teljes útvonalon a téli időszámítás szerint közlekedik, Szeged vasútállomásra 3:23-kor érkezik meg.

Az október 30-ai óraátállítás a Volánbusz szempontjából érinti töbek között a Kiskunhalasról, illetve Kunszentmiklósról Budapest felé közlekedő, a vonatpótlásban érintett 653-as, illetve 1115-ös, valamint a Hódmezővásárhely és Szentes között közlekedő 5150-es járatokat is, ezek változó menetrendje ide kattintva érhető el.