Gyűjtést szerveznek a 3,5 milliós számla miatt bezárásra ítélt mindszenti idősotthonnak

Gyűjtés indul a mindszenti idősek otthona téli működéséhez szükséges 3,5 millió forintos energiaszámla fedezésére – számolt be róla a Hódpress. Az ügy miatt lemondott képviselő, Jancsovics Attila jövő hét csütörtök délután 3 órára demonstrációt szervez a városháza elé, hogy megmaradhasson az idősotthon.

Hétfőn meghívtam Zsótér Károly polgármester urat erre a fórumra, de akkor nem mondott se igent, se nemet. Most a fórum kezdete előtt ismét felhívtam, de nagyon kedvesen azt mondta, hogy inkább távol marad – mondta a közel kétszáz résztvevőnek, a mindszenti művelődési házban csütörtökön este rendezett fórumon Márki-Zay Péter a Hódpress beszámolója szerint.

Vásárhely polgármestere azért hívta össze a lakossági fórumot, hogy tisztázza a helyi idősek otthonával és a hódmezővásárhelyiek által a mindszentieknek kínált segítséggel kapcsolatban a kisvárosban elterjedt valótlanságokat. Elmondta, sem ő, sem a Hódmezővásárhelyi Kistérségi Társulás nem akarja bezárni az idősotthont, ennek sorsáról csak a mindszenti képviselő-testület dönthet.

A jelenleg 20 fővel működő idősotthon lakóit egyébként a vásárhelyi Kovács-Kűry Idősek Otthona befogadja, ha kell – jelezte a polgármester. Felajánlotta, hogy százezer forintot ad, ha gyűjtés indul az idősotthon számára, hogy az energiaszámlákra hiányzó 3,5 millió forintot előteremtsék. Jancsovics Attila elmondta, jövő héten csütörtökön 15 órára demonstrációt szerveznek a városháza elé, hogy ne zárják be télire sem az otthont.

Fotó: Márki-Zay Péter / Facebook

Borsik Viktor, a Momentum megyei elnöke arról szólt, hogy a szíve szakadt volna meg, ha elhunyt nagymamáját élete utolsó időszakában elhurcolták volna otthonából, hogy hátrelévő idejét máshol töltse. Szerinte gazemberség, ami Mindszenten történik. Azt mondta, hogy ha „a polgármester úr spórolni akar, akkor azt saját magukon kezdjék, ne az időseken”.

A fórum napjának reggelén a város Facebook-oldalára azt írták, hogy Márki-Zay Pétert bár szívesen látják, sajnálattal tapasztalták, hogy amelyik településen megjelenik a volt miniszterelnök-jelölt, ott „saját politikai céljainak elérése érdekében viszályt és zavart próbál kelteni”. Mindszent Város vezetése azonban békét és megoldást szeretne találni – írták.