Tömegbe lövetés, dollárbaloldal és apróhagymasöprés: két makói képviselő vitája a Makó Aréna bezárásáról

Az energetikai válság, az orosz-ukrán háború, és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt zárt be a Makó Aréna írta a Promenad24 még szeptember végén. Valószínűleg ezen elindulva szállt intellektuális polgárháborúba a jobb- és baloldal képviseletében Czirbus Gábor fideszes, és Mucsi Tamás DK-s képviselő a Facebookon.

A vitát a makói felnőtt futballcsapat NB III-as visszalépése indukálta, amire a Makó Aréna bezárása miatt volt szükség. A Magyar Narancs beszámolója szerint Mucsi egy Facebook-posztban reklamálta meg, hogy Czirbus Gábor fideszes képviselő – egyébként egykori futballista – támogatta a bezárást, és így a csapat visszalépéséhez is volt köze. Mucsi Tamás így ír Czirbus pályájáról: a város korábbi vezetése támogatta, igazgatóhelyettes volt, amikor kiderült, hogy Fidesz-színekben indul a választáson, majd alpolgármester lett, de összekülönbözött Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel.

Megemlíti, hogy Czirbus később Lázár munkatársa lett, és Mucsi szerint a „holdudvarához tartozó képviselők” néha betartottak a városvezetésnek, viszont most „Czirbus Gábor és holdudvara abba a kínos helyzetbe került, hogy meg kellett szavazniuk a makói foci kivéreztetését és a gimisek testnevelés óráinak ellehetetlenítését. Ahogy a Bartók ügyében, így a foci ügyében sem szólalt fel a felfelé bukott alpolgármester. Amíg a zsebe tele, csendben van. Pont úgy, mint mikor kapus volt a Makó FC-ben” – írta a Facebookon a DK-s képviselő.

Erre a bejegyzésre Czirbus vad dollárbaloldalozással reagált saját posztjában, szerinte a DK-s politikusnak ugyanis meg kell szolgálnia a  „kampányban idehullott dollárokat”, és később arra is utalt, hogy kellemetlen lehet Mucsinak a szülei festékboltjában dolgozni, s emiatt „bőven van ok a szerénységre...”

Később a Mucsi által felhozott vádakat alaptalan konteónak nevezte, majd megjegyezte, hogy a baloldal csak rombolni tud, és építeni nem. Ezek után jutottunk el addig, hogy Mucsinak már csak a DK maradt: „azok, akik menetrendszerűen árulják el a hazájukat Brüsszelben, akik tömegbe lövettek, kardlapoztattak, rászabadították az országra a devizahiteleket... és egyszer már majdnem teljesen tönkre tették az országot”.

Mucsi eztán egy targoncás képpel riposztolt, és kvázi leírta, hogy nem, nem ciki a szülei festékboltjában dolgozni. Megemlítette, hogy 14 évesen nyáron segédmunkás volt kőműves mellett, szedett gyökeret, söpört apróhagymát, szedett őszi és tavaszi fokhagymát is, és egyetemista korában a győri ipari parkban dolgozott.

„Egyébként meg igen. Pakolok a raktárban. Megfogom a zsákot. Felülök a targoncára. Javaslom kipróbálni a munka világát minden fideszes képviselőknek. Remélem, a következő posztja a bukott alpolgármesternek a Bartók-ügy lesz, a Fidesz megszorító csomagja, a kifizethetetlen rezsi, hogy nincs hol tesizni a makói gimiseknek, vagy a makói foci kivéreztetése” – zárult a vita.

Fotó: Mucsi Tamás / Facebook