Egy ittas szentesi férfi eltörte Szilárd szemüvegét a buszon, mert nem akart beszélgetni vele

Egy szentesi férfi távolsági buszon erőszakoskodott, a rendőrök elfogták.

A középiskolás Szilárd egy márciusi szombat délutánján ült fel a Budapest és Orosháza között közlekedő autóbuszra. Szerencséjére a járművön még volt ülőhely, így helyet is foglalt a hátsó ajtó mögötti ülések egyikén. A mellette lévő szintén üres helyet a kiskunfélegyházi megállónál egy, a harmincas éveiben járó férfi foglalta el.

Szilárd orrát ugyan megcsapta az erős alkoholszag, de ő ügyet sem vetett rá, csöndben folytatta az útját. Az utastárs azonban beszédes kedvében volt: először csak a telefonja töltőjének megtalálásában kért segítséget, majd később bulizásról és csajokról próbált diskurálni.

A fiatal fiú nem bizonyult megfelelő beszélgetőpartnernek, a dialógus lassan monológgá szűkült, ami az ittas férfinak nem volt ínyére. Újdonsült barátjának szótlansága tettlegességig feszítette a szentesi férfi idegeit, aki végül egy ütéssel eltörte a fiatal fiú szemüvegét – írja a rendőrségi közlemény.

A rendőrök gyorsan a helyszínre értek, aminek a közelében el is fogták az elkövetőt, akinek garázdaság és rongálás vétsége miatt kell felelnie.