Toroczkai szerint Ruandába kéne visszaküldeni a migránsokat, nem a határhoz „visszataxiztatni” a mi pénzünkből

Zsúfolásig megtelt hétfő délután az Ásotthalmi Művelődési Ház, ahol a képviselő-testület tartott nyílt ülést a migrációval kapcsolatban – számolt be a helyszínről a Délmagyarország.

A lap tudósítása szerint Papp Renáta polgármester – Toroczkai László lemondott tisztségéről parlamenti mandátuma miatt – azzal kezdte az ülést, hogy elmondta, a jelenlévők számából arra következtet, hogy jelentős az érintettség, a migránsok számának növekedése nyomokat hagy a lakosok hétköznapjain. Az új polgármester mutatott egy videót is, amelyen állítólag az látszott, ahogy augusztus végén migránsok tömege vonult csapatostul egy ásotthalmi tanya előtt.

A helyzet nagyon komoly, ezt Magyarország kormánya is tudja – ezt már Mihálffy Béla országgyűlési képviselő mondta, aki arról biztosította a jelenlévőket, hogy a kormány minden erejével próbál segíteni. A Fackelmann István alpolgármester által felvetett határrendészeti kirendeltség ötletét ő is támogatja. Fackelmann szerint nem tudnak elmenni amellett, hogy a határkerítés hatékonysága közel nulla. „Aki ide beengedi a migránsokat, az felel mindenért” – tette hozzá a Délmagyarország tudósítása szerint.

Toroczkai László országgyűlési képviselő szerint csatatérré vált Ásotthalom, ahol akciójelenetek zajlanak éjjel-nappal. A migráció ügyét pedig politikai kérdésnek tartja. „Ameddig az elfogott migránsokat visszataxiztatjuk a határig a magyar adófizetők pénzéből, majd néhány óra múlva újra jönnek, addig ez egy szélmalomharc. Döntést kellene hoznia a kormánynak és a britekhez hasonlóan Ruandába küldeni a migránsokat. Az első két repülőgépjárat után ide nem jönnének migránsok – mondta.

A kétharmados többségű Fidesz – itt rámutatott Mihálffyra – és a Mi Hazánk, a legerősebb ellenzéki párt kellő felhatalmazást jelent arra, hogy ezeket az intézkedéseket meghozzuk – jelentette ki.