Citromsárga figyelmeztetés éjfélig, akár péntek késő éjjel is lehetnek zivatarok a megyében

Péntek estétől szombat estig ismét többfelé számíthatunk kiadósabb csapadékra, valamint zivatarokra is – írja az Időkép.

Csütörtök este, éjszaka többfelé hullott kiadós mennyiségű csapadék, a legtöbb esőt az északkeleti országrész kapta. Az előttünk álló este, éjszaka során ismét egy csapadékmező érkezik, így nyugat felől egyre többfelé kell számítani majd esőre, záporokra, zivatarokra. Az Időkép előrejelzése szerint Szegeden 30% a valószínűsége, hogy már péntek 23 óra körül lehet eső, ma éjfélig az egész országban citromsárga figyelmeztetés van.

Holnap hajnalig elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon számíthatunk nagyobb területen csapadékosabb időre, valamint villámlásra is, majd szombat reggel, délelőtt már a Dunától keletre lehet nagyobb öntözés, helyenként zivatarok kíséretében.

Délután északkeleten lehet csapadékosabb az idő, ugyanakkor helyenként északon és keleten, valamint néhol nyugaton és délnyugaton még előfordulhatnak futó záporok, zivatarok. Összességében estétől kezdve holnap estig többfelé számíthatunk jelentősebb mennyiségű esőre, sokfelé mérhetünk majd 1020 mm-nyi, de lokálisan akár 3040 mm-nyi csapadékot is.

Vasárnap a napsütést időnként felhők zavarhatják meg, de ezen a napon már csak elszórtan alakulhat ki átmeneti jelleggel futó zápor, zivatar. A hétvégén Szegeden tavaszias lesz az idő, 24 és 25 fokos maximumokkal.