A csütörtök éjjeli vihar miatt megtelt vízzel a vásárhelyi aluljáró, kidőlt fák miatt is riasztották a tűzoltókat

A katasztrófavédelem péntek délelőtt összesítő bejegyzésben számolt be a csütörtöki eseményekről honlapján. A megyébe éjjel ért a hidegfront, a viharok kisebb-nagyobb károkat is okoztak.

Mint írják, csütörtökön késő este a megye három pontján is kidőlt fák akadályozták a forgalmat. Ruzsán, Mórahalmon és Hódmezővásárhelyen volt szükség műszaki mentésre, a gyors beavatkozásoknak köszönhetően a forgalom mindhárom helyen rövid idő alatt helyreállt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A Hmvhely Car Life Facebook-oldalon ezeken felül megosztották azt is, hogy a hidegfront nyomán érkező viharban hirtelen lezúduló eső miatt a víz péntek hajnalra elárasztotta az InterSparnál lévő, Kaszap utcai vasúti aluljárót.

Ezeken kívül más jellegű beavatkozásra is szükég volt a katasztrófavédelem részéről. Teljes terjedelmében égett egy melléképület csütörtökön délután Pusztamérgesen. A ruzsai, a kiskunmajsai és a kiskunhalasi hivatásos egységek három vízsugárral oltották el a lángokat, senki sem sérült meg.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtökön délután egy makói társasház egyik lakásában. A makói tűzoltók érkeztek a helyszínre, a műszerek is kimutatták a megemelkedett koncentrációt. A gázszolgáltató szakemberei a nyílt égésterű vízmelegítőt a lakók biztonsága érdekében kizárta a szolgáltatásból. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Fotó: Hmvhely Car Life / Facebook