Megbüntette a Médiatanács a vásárhelyi Rádió7-et, mert nem adott elég helyi műsort

A helyi és körzeti rádiócsatornák műsorstruktúrára vonatkozó vállalásainak teljesítését és a médiatörvény rendelkezéseinek betartását vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa – közölte az MTI-vel az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken.

Közleményükben azt írták: a körzeti és helyi rádiócsatornák adásainak vizsgálata során többek között a hírműsorok, a helyi közélettel foglalkozó, valamint a nemzeti, kisebbségi műsorok mértékére vonatkozó vállalások teljesítésében tárt fel hiányosságokat a hatóság.

  • A HódmezővásárhelyMakóKistelek térségében fogható Rádió7 szolgáltatója a közszolgálati, a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámokat nem sugározta megfelelő mennyiségben.
  • A Rádió 1 Sopron 94,1 MHz elnevezésű csatorna március 12-ei adásnapjának vizsgálata során kiderült, hogy a szolgáltató alulteljesítette a hírműsorok napi arányára vonatkozó vállalását.
  • A balassagyarmati Megafon Rádió a közszolgálati és a helyi jellegű műsorok alacsony napi közvetítési aránya mellett az ismétlések maximális mértékét is túllépte a vizsgált április 7-ei adásnapon. A szolgáltató emellett megsértette a társadalmi célú reklámok megrendelőjének egyértelmű megnevezését előíró törvényi rendelkezést is.

A médiatanács bírságot rótt ki az említett médiaszolgáltatókra.