Bezárt a bordányi faluház: kirúgtak egy embert takarékosságból, mire a vezető is felmondott

Egyelőre egy intézmény ideiglenesen zárva felirat fogadja a bordányi Integrált Közösségi Szolgáltató Tér és Községi Könyvtár látogatóit. Ennek az az oka, hogy nincs, aki kinyissa – írja sokat sejtetően a Délmagyarország.

A lap az írásban megemlíti, hogy a település képviselő-testülete múlt hónapban tartott soron kívüli ülést az elszálló rezsiköltségek miatti intézkedésekkel kapcsolatban. Úgy döntöttek, hogy a faluházat mint önálló intézményt december 31-i hatállyal jogutód nélkül megszünteti. Jövő év januárjától kötelezettség miatt az önkormányzat veszi át és a Park tér 1. alatti épületben közösségi színteret működtetnek majd.

A határozat szerint kikérik a miniszter véleményét is a bezárásról, egyúttal utasították Börcsök Roland intézményvezetőt, hogy a takarékoskodás jegyében bocsásson el egy embert. Ezt ő meg is tette, de

úgy döntött, egyedül nem viszi tovább az intézményt, ezért felmondott.

A bordányi önkormányzat most épp azon van, hogy az itt megszűnt szolgáltatásoknak és közösségeknek máshol, fűtött önkormányzati terekben találjanak helyet. A Délmagyarország információi szerint folyamatban van egy közös, kistérségi gázbeszerzés is, a gáz árának függvényében döntenek majd a bordányi faluház jövőjéről.

A vezető, Börcsök Roland jelenleg felmondási idejét tölti, ezért nem akart nyilatkozni, a polgármester pedig szabadságon van, utána ígért választ a lapnak az események kapcsán.

  • Még 2002-ben kezdődött el a Faluház rekonstrukciója, de
  • 2004-ben folytatódtak a munkálatok a tetőtér beépítésével, az emeleti galéria, kiállító és közösségi termek kialakításával, valamint a külső homlokzat felújításával.
  • 2006-ban megtörtént a fűtéskorszerűsítés.
  • 2008-ban pályáztak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból és elnyerték az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér címet.
  • A nagyterem felújítása, az előtérben információs ügyfélpult kialakítása, az épület logisztikai szárnnyal történő bővítése 2010 végére készült el.

Fotó: Bordány.hu