Uniós pénzek felhasználásával, 2,5 milliárdért építenének állandó határátkelőt a hármashatárnál

Ez lenne a negyedik non-stop átkelő Magyarország és Szerbia között. Jelenleg reggel 7-től este 7-ig használható a Kübekháza-Rábénál felállított ideiglenes átkelő a magyar–szerb határszakaszon.

A HódPress vette észre, hogy az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint 2,5 milliárd forintért építenék újjá és állandósítják az ideiglenesen kialakított, konténerekben működő határátkelőt. A kivitelezést a négy ajánlattévő közül a nyíregyházi Kelet-Út Építőipari Kft. valósíthatja meg. A beruházó Országos Rendőr-főkapitányság uniós források felhasználásával finanszírozza a fejlesztést.

A vásárhelyi lap azt írj cikkében, hogy a határátkelőhely a Csongrád-Csanád megyei Kübekházát a szerbiai Rábéval összekötő út mellett valósulna meg 2x1 sávon. A főbb létesítmények nettó alapterülete 1636 négyzetméter lesz. Megépül egy 450 négyzetméteres közös magyar–szerb kezelőépület, emellett belépő és kilépő oldali vizsgálóhelyek, kezelőfülkék, vagy éppen kutyakennel is szerepel a tervezett létesítmények között.

Az építési terület a magyar–szerb–román hármashatár közvetlen közelében helyezkedik el. Az ideiglenes átkelőnek a kivitelezési munkák végzése közben is, egészen a végleges határátkelőhely megnyitásáig üzemelnie kell – írják a dokumentumban.

Fotó: Borderlands / Twitter