Megdobálták a kerítést építő rabokat és őrzőiket kővel Ásotthalomnál a menekültek

Kővel dobálták meg migránsok a büntetés-végrehajtás munkatársait és a határkerítés megerősítésén dolgozó fogvatartottakat a határzár szerb oldaláról közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy hétfő délután baltával, botokkal felfegyverkezve jelent meg egy 1520 tagú csoport Ásotthalom térségében az ideiglenes biztonsági határzár szerb oldalán.

Az illegális bevándorlók kövekkel dobálták meg a kerítés megerősítésén dolgozó elítélteket és felügyelőiket

közölte a BVOP. A felügyelők a fogvatartottakkal biztonságos távolságba vonultak, személyi sérülés nem történt. Az ideiglenes biztonsági határzár megerősítése fokozott óvintézkedések mellett folytatódik áll a közleményben.

Mint írtuk korábban, a kormány döntésének megfelelően a büntetés-végrehajtási szervezet megkezdte a már meglévő 165 kilométer hosszúságú biztonsági határzár megerősítését és az új határvédelmi rendszer kiépítését a hódunai szakaszon.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Rabok erősítik meg és magasítják a 165 kilométeres déli határszakaszt

A kormány döntésének megfelelően a büntetés-végrehajtási szervezet megkezdte a már meglévő 165 kilométer hosszúságú biztonsági határzár megerősítését.