Szeptemberben tartják meg az elmaradt ünnepi programokat Vásárhelyen és Makón is

A Vásárhelyi TV Időben című műsorában nyilatkozott erről Márki-Zay Péter. A polgármester elmondása alapján több olyan rendezvényt is bepótolnak, ami az esős időjárásnak esett áldozatul – írja a HódPress.

A vásárhelyi önkormányzat-közeli lap szerint ugyanis szeretnének mindenkit kárpótolni, aki nem kapta meg a számára megfelelő szórakozást. Ennek a része az újból megrendezésre kerülő ingyenes szabadtéri mozi is, bár az nem lett volna Szent István-napi rendezvény. Vasárnap este a szavazás alapján az Üvegtigrist vetítik majd.

A szeptember 9-11. közötti hétvégén rendezik meg a Vásárhelyi Ízök Fesztiválját. A bódékat nagyrészt megtartotta a város. Az árusok, akik pórul jártak a Szent István-napokon, kedvezményesen vehetnek részt ezen a rendezvényen, hogy a kiesett bevételükből minél több realizálódjon náluk.

A rendezvényen fellép majd a BFMK előtt az Atilla fiai társulat és Varga Miklós, a PopArt, a Hódmezővásárhelyi Koncertfúvós Zenekar és a Crystal Dance Club, valamint ekkor rendezik meg a Gasztroudvart is. Szeptember 18-án a Kossuth téren a No Sugar, valamint a Hooligans koncertjeit hallgathatja meg a vásárhelyi közönség. Rossz idő esetén ezeket a programokat a BFMK-ban tartják meg.

Makón is elhalasztották a tűzijátékot

Hasonló a helyzet Makón is. A fideszes polgármester, Farkas Éva Erzsébet nem fújta le a tűzijátékot, ahogy azt nagyon sok más település első embere tette. Azonban mint azt a polgármester bejelentette, a megyei katasztrófavédelemmel történt egyeztetést követően, a bizonytalan időjárási körülmények miatt, a budapestihez hasonlóan a lakosság biztonsága érdekében lefújták a szervezők az égi látványosságot.

Az este 9-re, a Csanád vezér térre tervezett tűzijátékot nem véglegesen fújták le, csak elhalasztották: a Hagymafesztiválon, szeptember 9-én, pénteken, az R-GO együttes koncertje után pótolják, várhatóan este fél 10-kor.