Városföldön is megáll ezentúl a Szeged és Budapest között közlekedő személyvonat

Augusztus 29-től életbe lép a 2021/2022-es menetrend szokásos, harmadik módosítása, amely több – főként regionális vasútvonalon – hoz jelentős menetrendi fejlesztéseket az átszállási lehetőségek javításával és a kínálat bővítésével. Ezt ígéri a MÁV.

A sok változás közül mi most azzal foglalkozunk csak, ami a szegedi utazóközönséget is érinti, azaz hogy a Szeged és Budapest között közlekedő személyvonatok, illetve személyvonat, mert csak egy van, ezentúl Kecskemét előtt megáll majd Városföldön is, azaz egészen pontosan: a Szegedről 4:34-kor induló, a Nyugatiba közlekedő személyvonat Szegedtől 2 perccel korábban közlekedik és megáll Városföldön, ahonnan 5:28-kor indul tovább.

Szintén ezt a vonalat érinti, hogy a Kecskemétről munkanapokon 5:12-kor és 6:12-kor induló, a Nyugatiba közlekedő személyvonatok Kecskemétről 5:10-kor, illetve 6:10-kor indulnak és megállnak Nyársapáton, ahonnan 5:26-kor és 6:26-kor indulnak.

Változás még Csongrád-Csanád megyében, hogy a munkanapokon Orosházáról eddig 4:14-kor induló, Szentesig közlekedő személyvonat később közlekedik, Orosházáról 5:50-kor indul, Szentesre 7:20-kor érkezik. A Szentesről 5:36-kor induló, Orosházáig közlekedő személyvonat Szentes és Gádoros között 5 perccel korábban közlekedik.