Toroczkai László Ásotthalom díszpolgára lett, ez élete eddigi legfontosabb elismerése

„Ásotthalom díszpolgára lettem. A lakosságtól érkező javaslatok mellett, a település képviselő-testülete egyhangúlag döntött erről. Ez eddigi életem legfontosabb elismerése, mert azoktól kaptam, akik a legjobban ismernek. Hatalmas megtiszteltetés” – írta blogján Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, Ásotthalom korábbi polgármestere.

Toroczkai ebben a bejegyzésben ír egy 2015. október 23-i sztoriról, amikor Pintér Sándor belügyminiszter az összes szomszédos határmenti település polgármesterét kitüntette a migráció elleni küzdelem elismeréseként a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatával, csak őt „felejtette ki”. Szerinte ez igazságtalan volt, hiszen elsőként szállt szembe a migrációval, és elsőként javasolta és követelte a kormánytól a határkerítést is.

Toroczkai szerint azonban ez a díj sokkal többet ér: „2022. augusztus 19-én azonban mégis olyan kitüntetést kaptam, amely sokkal többet ér, mint a belügyminiszteri arany fokozatú kitüntetés. Az otthonom, a legszűkebb pátriám, szülőföldem díszpolgára lettem. Számomra nincs ennél szebb elismerés. Hálásan köszönöm, továbbra is a hazámat szolgálom!” – írta blogbejegyzésében.

Fotó: Bálint András / Szegeder