Nem tudta feldolgozni a szakítást, évekig zaklatta és 2300-szor hívta exét egy megyebeli férfi, most letartóztatását indítványozták

Közleménye szerint a Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki éveken át telefonhívásokkal, üzenetekkel és egyéb más módon, napi szinten avatkozott be a sértett magánéletébe.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és a sértett között 2020 nyarán szakadt meg az élettársi kapcsolat, többek között a férfi italozó életmódja miatt. A férfi a szakításba nem tudott belenyugodni és ezért napi rendszerességgel zaklatta az egyik megyebeli faluban lakó nőt, egészen idén júliusig.

A sértett kifejezett tiltása ellenére naponta igyekezett vele kapcsolatot teremteni, többek között telefonon, interneten, személyesen. Előfordult, hogy éjszakánként megjelent a házánál és figyelte vagy napközben követte őt. Csak május 1. és július 21. között a gyanúsított közel 2300-szor hívta telefonon a nőt.

Ezt követően a bíróság a férfi távoltartását rendelte el a sértettől, de a gyanúsított továbbra is figyelte, hívogatta, követte a nőt, végezetül fenyegető tartalmú üzeneteket is küldött neki.

Az ügyben zaklatás vétsége miatt indult eljárás. Az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta, hogy rendeljék el a gyanúsított letartóztatását. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája helyt adott az ügyészi indítványnak.