Bezárt az utolsó kocsma Bakson, ezért az ábécébe járnak sörözni a helyiek

Nem érte meg üzemeltetni a Memphis kocsmát Bakson, ezért bezárt. A vendégek átszoktak az élelmiszerboltba. A boltost feljelentették.

A közel kétezres, megyei községet érintő változásról a Délmagyarország közölt cikket, a lap szerint a baksiak mint a társasági élet színterét hiányolják a Memphis-t, és ideiglenes megoldásként az egyik Fő utcai boltban „bandáznak”, de állítólag azt meg más falubeliek nem szeretik túlzottan. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a buszfordulónál ott van a Tisza vendéglő is, de oda nem engednek be mindenkit, és az árak is magasabbak.

„Nincs kocsma, nincs közösségi hely. Nincs egy olyan hely, ami arra szolgálna, hogy ki tudjunk ülni beszélgetni. Elvitették innen a padokat. Nézzék meg, a saját horgászszékét hozta” – mutatott a lap egyik megkérdezettje, János egy helyi férfira, Józsefre.

Mint a megyei újság megjegyzi, a kocsma bezárása arra kényszerítette az embereket, hogy Godics Antalné Erika boltjában, az Erika ABC-ben vegyék meg és fogyasszák el az innivalót, de ez érthetően nem volt kellemes sokaknak a zaj miatt, meg hát vécé sincs a boltban, aminek következtében – a lap újságírójának megfogalmazása szerint – a vendégek körbepisilték a környéket. Valaki még fel is jelentette a boltost.

Az ábécé tulajdonosa azt mondta, szeretné, ha valamerre lendülnének a dolgok, és arra törekszik, hogy a jövőben legálisan fogyaszthassanak majd nála a helyiek, és ezért konkrét lépéseket fontolgat. Ha véget ér a nyári igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban, neki is fog a dolognak.

Az Erika ABC a Fő utcán

Fotó: Google Maps