Makón megtartják a tűzijátékot, a nagyszínpad elhagyásával spórolna inkább a polgármester

A nemzeti ünnep helyi rendezvényeire invitálta csütörtöki sajtótájékoztatóján a makóiakat Farkas Éva Erzsébet polgármester, erről a Délmagyarország számolt be.

A programsorozat már jövő csütörtökön elkezdődik: délután fél 5-től a Makovecz téri zenepavilonnál muzsikálnak a nemzetközi fúvószenekari találkozó résztvevői, este 6-kor a Szent István király plébániatemplom 250. jubileumát köszöntő kötetet mutatják be a Koronában. Pénteken este 8-tól ismét fúvósok játszanak a zenepavilonnál, szombaton pedig délelőtt háromnegyed 9-kor ünnepi testületi ülés lesz a városházán. Este 7-től a Szent István-szobornál átadják a díszdiplomákat, megáldják az új kenyeret, gálaműsort adnak a fúvószenekari találkozó résztvevői,

majd 9-től tűzijátékot rendeznek.

A megyei portál arról ír, hogy a közösségi oldalakon máris vita bontakozott ki ez utóbbival kapcsolatban – voltak, akik azt javasolták, inkább a tanévkezdési utalványra költsék az árát. A nemzeti ünnep hagyományos, méltó megünnepléséhez hozzátartozik a tűzijáték – mondta a polgármester. Idén nem lesz nagyszínpad a város főterén, így ennek kiesése bőségesen fedezi a 15 percnyi tűzijáték bruttó 2 milliós költségét. A tanszerutalványok költsége a polgármester szerint egyébként is 16 millióba kerülne.

Arról már írtunk korábban, hogy az országban rengeteg település, köztük Szeged szintén lemondta az ünnepi tűzijátékot, a pénzt a rászorulók támogatására, a tűzifaprogram kiterjesztésére költi a szegedi önkormányzat idén. Vásárhelyen Márki-Zay Péter először a makóihoz hasonlóan megtartotta volna a látványosságot, azonban végül visszakozott a fogadtatás miatt. Az ezután bejelentett szavazáson viszont eldőlt, hogy nem tartják meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Szegeden is elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték: rászorulókra és tűzifára költi a pénzt az önkormányzat

Szegeden is elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték: a látványosság megrendezésének költségét a rászorulók támogatására, a tűzifaprogram kiterjesztésére költi a szegedi önkormányzat idén.