Még mindig több kilométeres a torlódás az M5-ös autópályán egy korábbi baleset miatt

Összeütközött korábban két autó az M5-ös autópálya Röszke felé tartó oldalán, Balástya térségében. Az Útinform szerint az autópálya a 145-ös km-nél csak egy sáv járható, a torlódás továbbra is több km-es. Aki teheti, a 140-es jelű kisteleki kijáratnál tud letérni a pályáról az 5-ös főút felé. Visszatérni a pályára Balástyánál lehet.

A rendőrség azt írta, hogy két személyautó ütközött össze kedden valamivel 17 óra előtt az M5-ös autópálya 145-ös kilométerszelvényében, Szeged irányába, Balástya közelében. Az elsődleges információk szerint a balesetben senki nem sérült meg. Először teljes, majd később félpályás útzár volt.

A Balesetinfó úgy tudja, hogy egy utánfutós kocsi ssofőrje aludt el a volánnál, majd mind a külső és a belső szalagkorlátnak nekiment. Az utánfutója is leszakadt, a csomagok pedig szétszóródtak a sztrádán.

A katasztrófavédelem szerint a kisteleki hivatásos tűzoltók mellett egy mentőhelikopter érkezett a helyszínre, valamint a balesethez tartottak a szegedi hivatásos tűzoltók és a társhatóságok is.