Egy „önkéntes határvédő” apa és fia menekülteket rabolt ki, majd rájuk hívták a rendőröket a román határnál

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében, Csongrád-Csanád megyében, elfogták őket, a bíróság elrendelte letartóztatásukat tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, az apa és fia ellen rablás minősített esetének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. A megalapozott gyanú szerint a két férfi önkéntes határvédőként járőrözött gépkocsival a román-magyar határtérségben csütörtök este, amikor észrevettek több határsértőt.

A két férfi odament a négy sértetthez, és egy gázriasztófegyverrel, valamint egy gázsprayvel, money, phone! felszólításokkal értékeik átadására kényszerítették őket. Azért, hogy fenyegetésüknek nyomatékot adjanak, a sértetteket a gázsprayvel le is fújták.

A gyanúsítottak a sértettektől 2300 eurót, 400 dinárt (több mint 900 ezer forintot) és mobiltelefonokat vettek el. A gyanúsítottak később értesítették a rendőröket, a határsértőket feltartóztatták, a lopott pénzt a kocsijukban elrejtették, a mobiltelefonokat pedig eldobálták.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája ügyészi indítványra a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A bíróság döntése nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be tudatta a csoportvezető ügyész.