A tram-train vágányait kenték Vásárhelyen, mert túl hangosan csikorgott

Jelentősen csökkent a Kossuth téri kanyarban is a vasútvillamos szerelvényei csikorgása, miután a MÁV szakemberei elkezdték kenegetni a síneket – írja a HódPress.

A portál még június 22-én írt cikket arról, hogy a vásárhelyi Kossuth térnél egy erőteljes ív van a tram-train pályájában, emiatt igen hangos a dolog. Itt azonban sokan laknak is társasházakban, így sok panasz érkezett a csikorgásról. A lap az olvasói panaszok után videót is készített minderről, de megkeresték a problémával a vasútvillamost üzemeltető MÁV-Start Zrt.-t is.

Válasz ugyan nem érkezett, de mint a cikk írja, hétfőn a mávos szakemberek a nagyállomástól a népkerti állomásig tartó pályát végigjárták, meghallgatták az íveken áthaladó szerelvények hangját azelőtt, hogy a speciális sínkenő anyaggal megkenték volna a problémás helyszíneket, majd azután is, hogy a kenőanyaggal megkent sínen ismét áthaladt valamelyik szerelvény.

A cikk szerint azt lehetett tapasztalni, hogy a legélesebb és leghangosabb, Kossuth téri kanyarban a kenés után jelentősen csökkent a tram-train csikorgása.

Fotó: HódPress