Keddig szavazhatnak a hódmezővásárhelyiek a városban tartandó augusztus 20-ai tűzijáték sorsáról

Márki-Zay Péter programismertető sajtótájékoztatót tartott a városházánál a közelgő augusztus 20-ai események miatt, melyről a Hódpress tudósított.

Gazdag tartalommal, immár tizennyolcadik alkalommal rendezzük meg augusztus 18–21. között a Szent István király ünnepi rendezvénysorozatot és a XVI. Bor- és Gasztrofesztivált– jelentette be az augusztus 20-i ünnepségsorozat programismertető sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter polgármester, amiből a Hódpress tudósítása alapján kiderült, hogy augusztus 18-án este 6-kor kezdődik.

Az este 10-kor tervezett tűzijátékról is beszélt. Mint mondta, a jelenlegi helyzetben, a „megszorítások, adó- és rezsiemelés” miatt nagyon sokan kifogásolták a városoknál ennek megrendezését, ezért azt Szentes és Szeged is lemondta, de más szomszédos városokban, így Makón és Orosházán viszont megtartják. „Azt, hogy Hódmezővásárhelyen lesz vagy nem, Önök, vásárhelyiek fogják eldönteni” – jelentette ki a polgármester.

A vásárhelyi portál beszámolója szerint a polgármester elmondta, a ma a postaládákba kerülő ingyenes Vásárhelyi Valóság című lap címoldalán található a szavazólap, melyet augusztus 2-ig lehet eljuttatni

  • a városháza portájánál,
  • a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ pénztáránál,
  • a strandfürdő pénztáránál,
  • az orvosi rendelőkben,
  • a Kovács-Kűry Időskorúak Otthona Serház téri épülete portájánál

elhelyezett szavazatgyűjtő urnákban, de ilyen található majd a Jovány buszokon is. Hódmezővásárhelyen nem ez az első alkalom, hogy az Önök véleménye számít, s szavazhatnak a közvetlen demokrácia hagyományai szerint, ahogy tették ezt a Hódtói Pihenőpark névadása előtt, vagy a majdani új könyvtárépület lehetséges helyszínei kijelölésénél – mondta a voksolásról.

Márk-Zay Péter a Hódpress kérdésére elmondta, ha a vásárhelyiek a tűzijáték megtartása mellett döntenek, akkor annak költsége csupán 34 forintot jelentene fejenként. Mindenkit megnyugtatok, a  szegényekre saját forrásokból több tízmillió forintot fogunk fordítani, költünk szociális támogatásokra, tűzifára, a Petra felzárkóztató programra is” – jegyezte meg a portálnak.