A Volánbusz helyközi járatain is a tram-train zónás bérleteivel utazhatunk Szeged és Hódmezővásárhely között

Augusztus 1-jétől életbe lép a tram-train díjszabás Szeged, Algyő és Hódmezővásárhely térségében. A változások érintik a helyközi autóbuszjáratokat is.

A részletek a vasútvillamos díjszabásáról itt olvashatók, valamint itt írtunk róla. A Volánbusz erről szóló közleménye ide kattintva olvasható.

Eszerint Szeged, Algyő és Hódmezővásárhely között, illetve ezen városokon belül a helyközi autóbusz-bérletek helyett ezentúl a tram-train zónás bérletek lesznek érvényesek. A helyközi Volánbusz-bérletek a két város közötti viszonylatokra ettől az időponttól kezdve nem kaphatók. A korábban megvásárolt bérletek az érvényességük lejártáig érvényesek maradnak.

Szeged–Hódmezővásárhely szakasznál hosszabb viszonylatra pl. Szeged–Szentes vagy Szeged Békéscsaba továbbra is megvásárolhatók maradnak a Volánbusz-bérletek. Egyszeri utazáshoz továbbra is autóbuszos helyközi menejegyet kell váltani a megszokott módon. A tram-train menetjegyek a Szeged és Hódmezővásárhely közötti helyközi utazásokra az autóbuszokon nem érvényesek, kivéve a tram-train üzemzavara esetén. 

A hódmezővásárhelyi „C” zónán belül érvényes minden tram-train C, BC és ABC zónás díjtermék (bérletek, jegyek) a helyközi autóbuszokon, a kutya- és kerékpárjegyeket kivéve. A tram-trainhez Hódmezővásárhelyen csatlakozó helyközi autóbuszokra tehát egy vasútvillamos-jeggyel át lehet szállni, nem kell külön menetjegyet váltani a városon belül.

A Hódmezővásárhelyen túl Szentes, Békéscsaba felé utazók számára a tram-trainhez csatlakozó autóbuszokon kiegészítő helyközi menetjegy is kapható, amely a Hódmezővásárhelyi „C” zóna határáig érvényes. A kiegészítő bérlet a Volánbusz pénztáraiban megvásárolható. A csatlakozó autóbuszokon tram-train zónajegyet is vásárolhatnak azon utasok, akik utazásukat Hódmezővásárhelytől a tram-trainnel kívánják folytatni.

Forrás: Volánbusz

Forrás: MÁV-Start