Mindszent térségében gyulladt ki két hektáron a száraz fű, szegedi egységek is oltanak

Kigyulladt a száraz fű Mindszent térségében, mintegy két hektárt érint a tűz – írja a katasztrófvédelem közleménye. A hódmezővásárhelyi, a szentesi, a szegedi és a kisteleki hivatásos tűzoltók öt vízsugárral megkezdték a lángok oltását.

A cikk képe illusztráció.

Nem ez az egyetlen tűzeset jelenleg a megyében, amely továbbra is fennáll. Még kedden délelőtt is kilenc tűzoltóegység dolgozott a Csongrád-Csanád megyei Felgyő és a Bács-Kiskun megyei Pálmonostora között, ahol egy hulladékkezelő telepen keletkezett tűz hétfőn.

Mint azt hétfőn már megírtuk, a felgyői regionális hulladékkezelő központ területén kommunális szemét égett mintegy kétezer négyzetméteren. Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a lángok egy közeli csarnokra, két teherautóra, munkagépekre és a környező szemétbálákra is átterjedtek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Még mindig küzdenek a lángokkal a felgyői regionális hulladékkezelő központnál

Kedden délelőtt is kilenc tűzoltóegység dolgozik a Csongrád-Csanád megyei Felgyő és a Bács-Kiskun megyei Pálmonostora között, ahol egy hulladékkezelő telepen keletkezett tűz hétfőn.