Vadul felcsapó lángok, menekülő vadak a kisteleki tűzről készült felvételen

A megyei katasztrófavédelem összesítette, mi minden történt a hétvégén. Ebben javarészt tűzesetek is szerepelnek, mivel a hetek, akár hónapok óta tartó szárazság és a hőhullámok miatt igen gyúlékony a növényzet. Most Kisteleken volt egy nagyobb tűz a megyében, melyről egy rövid videót is megosztottak ízelítőül.

A katasztrófavédelem közleménye szerint szombaton Kisteleken lángolt az aljnövényzet. A Gőzmalom utca végén csaptak fel a lángok, melyek a forróságban és a szélben rendkívül gyorsan terjedtek tovább.

Szegedről, Csongrádról, Kistelekről, Szentesről és Hódmezővásárhelyről is érkeztek hivatásos tűzoltók, munkájukat a balástyai, a csengelei és a kisteleki önkéntes tűzoltók segítették. Több mint ötven tűzoltó küzdött a lángokkal a hőségben és a füstben, a tűz a közeli lakott területeket is veszélyeztette.

A lakóépületeket megvédték a tűzoltók, de egy melléképület, egy pótkocsi és egy utánfutó is elégett. A munkálatokat egy erőgép is segítette. Több órás beavatkozás után az egységek megfékezték a lángokat, személyi sérülés nem történt. Az esetről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook-oldala közölt egy videofelvételt is:

Tűz volt vasárnap egy hódmezővásárhelyi szeméttelepen. A tüzet a város hivatásos egysége fojtotta el, senki sem sérült meg.

Ötszáz négyzetméteren égett az erdő aljnövényzete vasárnap este Balástyánál. A kisteleki és a szegedi hivatásos, valamint a balástyai és a kisteleki önkéntes tűzoltók közös erővel fojtották el a lángokat, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább a területen.

Két autó ütközött szombaton Szatymaznál. A hódmezővásárhelyi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, többen is megsérültek.

Egy autó motortere lángolt vasárnap az M5-ös autópályán Kisteleknél. A kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége, valamint a csengelei önkéntes tűzoltók végezték el a beavatkozást.

Egy autó és egy kisbusz karambolozott vasárnap éjjel az M5-ös autópályán, Kistelek közelében. A kisteleki és a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztotta a főügyelet, az egységek áramtalanították a járműveket. Ketten sérültek meg, a műszaki mentés idejére forgalomkorlátozás volt érvényben.