Őrizetbe vették a megyében hamis recepttel gyógyszereket kiváltó szegedi férfit és társát, akik aztán külföldön adták el ezeket

Elfogtak Szegeden egy férfit és egy nőt, mert hamis receptre váltottak ki gyógyszereket, amelyeket aztán külföldön értékesítettek tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-t.

A szegedi férfi az elmúlt két évben főként Bács-Kiskun megyei és Csongrád-Csanád megyei gyógyszertárakban olyan vényköteles szereket váltott ki, amelyek külföldön, jórészt Szerbiában nehezen hozzáférhetők. A gyanúsított bizonyos patikákban előre leadta a rendelését, majd a termékeket hamis receptek felhasználásával vette át ismertették.

Társa, egy öttömösi nő néhány hete csatlakozott hozzá. A nyomozás adatai szerint megállapodtak abban, hogy a beszerzést továbbra is a férfi végzi, míg a külföldi értékesítés az asszony feladata lesz. Július 20-án Szegeden találkoztak, ahol a nő több mint 450 doboznyi különböző típusú tablettát vett át. A nyomozók a helyszínen lefoglalták a gyógyszereket, valamint csaknem egymillió forintnyi készpénzt, valamint találtak több ezer vényt és patikai bizonylatot.

A gyanúsítottakat gyógyszerhamisítás bűntett miatt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.