Lázár János szerint a rezsicsökkentés az elmúlt 30 év legjobb kormányzati intézkedése

A hódmezővásárhelyimakói térségben élők négyötöde átlagfogyasztó, így tíz háztartásból nyolcban semmi nem fog változni az új rezsitámogatási szabályok miatt – mondta el Lázár János a Rádió 7 csütörtöki Közös Nevező című műsorában.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, a kormány döntése értelmében még az átlag feletti fogyasztás esetében sem kell a teljes piaci árat kifizetni, mert annál lényegesen kedvezőbb, lakossági piaci árat vezettek be.

A villamosenergia esetében átlagfogyasztásig 36 forintot, az e feletti fogyasztásnál 70 forintot kell kilowattóránként fizetni, a piaci ár 268 forint lenne. A földgáznál átlagfogyasztásig 102 forintot kell fizetni köbméterenként. E felett 747 forintba kerül egy köbméter, a valós versenypiaci ár azonban 1020 forint lenne.

Lázár János szerint a rezsicsökkentés az elmúlt 30 év legjobb kormányzati intézkedése Magyarországon.

„Ezt egyetlen egy más kormány vagy politikai erő sem tette volna meg. Ez nem kis áldozat, hiszen sokan azt mondják, hogy el kell engedni az árakat és át kell hárítani mindent a választókra. Ez a liberális, baloldali politika, ami szerint a piac mindent elrendez: akinek van pénze, az talpon marad, akinek pedig nincs, az ott marad az út szélén. Mi másképpen gondolkozunk: senkit nem hagyunk az út szélén, mivel számunkra minden magyar ember fontos, függetlenül attól, kire adta a voksát. Mindenkinek segíteni fogunk, aki rászorul” – fejtette ki a politikus.