A kübekházi polgármester szerint elmebaj, ezért nem fogja a vármegye és a főispán kifejezéseket használni

Molnár Róbert elmebajnak nevezte, így hivatalos leveleiben sem hajlandó a vármegye és a főispán kifejezést használni. Posztja alá a világ egyik legismertebb mémje, Arató András is odakommentelt. Ő attól fél, hogy a király is jön.

Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere kirakott egy bejegyzést Facebook-oldalára, amelyben előre figyelmeztette a „Tisztelt” kormányszerveket, hogy a község vezetőjeként írott leveleiben ezután sem szerepel majd megye helyett vármegye, a kormánymegbízott helyett főispán.  A Csongrád-Csanád megyei település vezetője a posztot azzal a megjegyzéssel rakta ki, hogy „elmebajban nem leszek társ”.

De ez még nem minden: a Blikk vette észre, hogy a világ egyik leghíresebb mémje, az egyébként magyar Arató András – aki külföldön csak Hide the pain Haroldként ismert – szintén odakommentelt a polgármester posztja alá: „A főispán = királyi megbízott. Ha lesz főispán, akkor király is kell. Félek, ez lesz a következő lépés” – írta.

Ismert, hogy az országgyűlés elfogadta az Alaptörvény tizenegyedik módosítását, valamint a költségvetést is kedden és ezzel 72 év után visszatér a magyar közigazgatásba a „vármegye” és a „főispán” elnevezés. A „főispánokkal és a vármegyékkel” Lázár János fideszes építési és beruházási miniszter sem ért egyet, legalábbis bejegyzése szerint. Csak a vármegyéket szavazta meg, mert az egy másik csomagban, a tizenegyedik alaptörvény-módosításban volt, így elmondása szerint „kötelessége” volt megszavazni.