Indiai embercsempész olasz autóval, Szerbiából csempészett volna két indiait Olaszországba, letartóztatását indítványozták

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze a hétvégén letartóztatását indítványozta annak a férfinak, akit a múlt csütörtökön értek tetten embercsempészésen a megyében.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított július 14-én, a reggeli órákban ismeretlen kilétű megbízója utasítására, olasz honosságú gépjárművével Szerbiába hajtott, ahol egy szállodában felvett két személyt, akik Olaszországba szerettek volna eljutni. A határ közelében felszólította őket, hogy rejtőzzenek el a csomagtartóban, majd ezután bejelentkezett a röszkei határátkelőhelyen Magyarország területére.

A szolgálatot teljesítő rendőr a jármű ellenőrzésekor a két magukat indiai állampolgárnak valló, a Magyarországra belépés jogszabályi feltételeivel azonban nem rendelkező és személyazonosságukat hitet érdemlően igazolni sem tudó határsértőt megtalálta.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, társtettességben elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a hétvégén tartott ügyleti ülésén a terhelt letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte. Végzését a főügyészség tudomásul vette, míg a védelem fellebbezést jelentett be.