Vádat emeltek a baksi vendetta ügyében: 25–30 személy szerszámokkal ütötte egymást és járműveiket

A Szegedi Járási Ügyészség 11 személlyel szemben emelt vádat, akik tavaly tavasszal bántalmazták egymást Baks központjában – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint 2021. május 4-én az esti órákban az egyik vádlott és felesége autóval közlekedve meglátta egy másik autóban a haragosukat, akit követni kezdtek. Miután mindkét jármű megállt, a férfiak kiszálltak és hangos szóváltásba keveredtek. Egyikük egy késsel fenyegetni kezdte a másikat, aki erre a csomagtartójából egy fa husángot vett elő, mellyel többször megütötte a másik férfit, aki a feleségével együtt egy vendéglátóhelyre menekült be.

Ezek után mindkét vádlott családtagjai a helyszínre sereglettek, ahol hamarosan egy 2530 főből álló, különböző szerszámokkal és ütlegekkel felszerelkezett csoport gyűlt össze. A csoport felbőszült tagjai között kölcsönös tettlegességre került sor, a kezükben tartott vascsövekkel, nyújtófákkal támadtak egymásra, miközben mindvégig szidalmazták és szóban fenyegették egymást. Az eset során a vádlottak járműveiben is több százezer forintos kár keletkezett.

A vádlottakat a járási ügyészség minősített garázdaság bűntettével, valamint testi sértés illetve rongálás elkövetésével vádolja. Az elkövetők bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.