Kommunális szemét ég mintegy tizenöt méter magasan és ötszáz méter hosszan Felgyőn

Tűz ütött ki egy hulladéklerakóban, Felgyő külterületén – írja a katasztrófavédelem. Mint azt kiemelték, kommunális szemét ég mintegy tizenöt méter magasan és ötszáz méter hosszan.

A csongrádi, a szentesi, a szarvasi és az orosházi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat. A helyszínre tart egy hivatásos egység Hódmezővásárhelyről is. A tűzoltók munkáját két munkagép is segíti.

Korábban írtuk, hogy Algyőnél is keletkezett némi tűz, gaz és avar kapott lángra:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Algyőnél kapott lángra a gaz és az avar, a tűzoltók megkezdék az oltást

A helyszínre a szegedi és a hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint az algyői létesítményi tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a tűz oltását.

Az országban többek között Kecskemét külterületénél is felcsaptak a lángok, melyeket nagy erőkkel oltanak. Mintegy negyven hektáron lángol a fenyves a Matkó tanyánál. A tűzesethez a kecskeméti, a dabasi, a kunszentmártoni, a kisteleki, a csongrádi, a szentesi, a szolnoki és a kiskunfélegyházi hivatásos, a lajosmizsei és a kerekegyházi önkormányzati, valamint a maléti önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva oltják a lángokat.

Ezen kívül Ócsa külterületén, Alsópakony pusztán lábon álló gabona és erdős terület ég. A tűzesethez a fővárosi, a monori hivatásos és az üllői önkéntes tűzoltók érkeztek ki. Valamint a helyszínre tartanak az ócsai önkéntes tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az oltást egy munkagép segíti. A tűz egy közeli tanyát veszélyeztet.

Kigyulladt a száraz fű, egy erdő aljnövényzete, valamint egy faviskó Sopron közelében is. A tűz mintegy két hektárt érint. A soproni, a sopronkövesdi és a kapuvári hivatásos tűzoltókat riasztották a tűzesethez. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral már megakadályozták a tűz továbbterjedését.