Ittasan, jogsi és vadászengedély nélkül lőtt illegálisan tartott fegyverrel rókára egy férfi Ruzsa mellett

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akit idén télen ittas állapotban értek tetten orvvadászaton.

A vádirat szerint a vádlott február 3-án a késő délutáni órákban, szeszes ital fogyasztását követően, 3 társával autóba szállt, és egy Ruzsa melletti erdőbe mentek azért, hogy ott dúvadakra vadásszanak. A férfi az autót leállította, majd annak lehúzott ablakából a fegyverével leadott egy lövést egy rókára, azonban nem találta el az állatot.

Ezt észlelte egy közelben tartózkodó vadász, aki értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök a vádlottnál olyan fegyvert és lőszereket találtak, melyek tartására nem rendelkezett engedéllyel. Emellett a vádlott a helyi vadásztársaságnak sem volt tagja, illetve attól a vadászatra előzetesen engedélyt sem kért. Az is kiderült, hogy a járművet sem vezethette volna, mivel nem rendelkezett jogosítvánnyal.

A vádlottat a járási ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntettével, orvvadászat bűntettével valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. Az ügyészség 1 év 8 hónap, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint 2 év járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádiratában arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Az elkövető bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.