Torlódik a határ Röszkén, megírom

A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhelyek kilépőoldalán vasárnap délelőtt – közölte a rendőrség.

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival vagy autóbusszal Szerbiába tartóknak egyaránt három órát kell várakozniuk. A belépőoldalon busszal két-, személyautóval egyórás a várakozás. A röszkei közúti határátkelőhely kilépőoldalán két órát kell várni.

A gyorsabb határátlépésért az autósok választhatják a tiszaszigeti vagy a kübekházi közúti határátkelőhelyet, amelyek 7 és 19 óra között fogadják az utasokat, illetve az ásotthalmi közúti határátkelőhelyet, amely júliusban és augusztusban pénteken, szombaton és vasárnap 7 és 22 óra között működik. Intenzív a forgalom a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen is. A személyautóval Romániába utazóknak vagy onnan érkezőknek egyórás a várakozás, ahogy a kilépő autóbuszoknak is. Az autósok ott választhatják az egész nap üzemelő nagylaki vagy kiszombori közúti határátkelőhelyet.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak