Épül az új vákuumgyár Szegeden

Uniós támogatással új üzemcsarnokot épít és bővíti termelőkapacitását a csomagolástechnikával foglalkozó Kollár Pakk Kft. szegedi telepehelyén, a Délép Ipari Parkban tájékoztatta a cég az MTI-t.

A Kollár Pakk Kft. 1995 óta foglalkozik csomagolástechnikával, fő profilja a vákuumcsomagolás. A vállalkozás csomagológépek forgalmazását, szervizelését végzi, illetve a berendezésekhez csomagolóanyagokat is gyárt:

  • vákuumtasakot,
  • tálcát,
  • fedőfóliát,
  • vákuumfóliát,
  • celofántasakot és -zacskót, valamint
  • bopp és simítózáras tasakot

készítenek, a partnerek igényeinek megfelelő nyomtatással. Közleményük szerint a jövő nyár végére elkészülő, 254 millió forintos beruházás 70 százalékát fedezi uniós támogatás. A szegedi telephelyen egy könnyűszerkezetes csarnok épül, amely hűtését és fűtését egy 16 kilowatt teljesítményű, hőmérséklet-szabályozóval ellátott levegő-víz hőszivattyús rendszer fogja biztosítani.

Üzembe állítanak egy ragasztó-adagológépet, ami automatikus végzi a modern technológiával gyártott, környezetbarát, lebomló kasírozó ragasztó bekeverését és adagolását. Vásárolnak egy fóliaelőkészítő-gépet, ami az egynemű – alacsony energiabefektetéssel, könnyen újrahasznosítható – alapanyag kezelését végzi majd a tasakokat készítő konfekcionáló gépek számára. A belső logisztikai folyamatok hatékonyabbá tétele érdekében a cég egy gyalogkíséretű targoncával, egy raklapemelővel, és egy négyutas targoncával bővíti eszközparkját.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az 1995-ben alapított, magyar magántulajdonban lévő, 39 alkalmazottat foglalkoztató kft. értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly 393 millió forint volt, ami több mint 6 százalékkal haladta meg a 2020-ast. A cég adózott eredménye 2020-ban közel 53 millió, tavaly 30 millió forint volt.