Több órája a tűző napon lévő kölyökkutyákat talált egy nő Szentesnél, többüknek infúziót kellett adni

Az RTL Híradó számolt be arról, hogy tűző napra, egy árok mélyére kidobott kölyökkutyákat találtak múlt pénteken Szentes határában: kiszáradva, félig ájultan bukkant rájuk egy arra járó nő. A kölykök életét még időben megmentették. Két menhely is elutasította a kutyák befogadását, végül a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont fogadta be őket. Most már jól vannak, és többen gazdára is találtak.

Apavári Györgyné, a mentőközpont vezetője nyilatkozott a híradónak arról, hogy az utolsó pillanatban sikerült megmenteni az állatokat: több órája lehettek a napon, mert el voltak gyengülve, súlyosan kiszáradtak, többüknek infúziót kellett adni. Az elsősorban madármentéssel foglalkozó mentőközpont először a Facebokon kért segítséget, hogy tudjanak enni adni a kutyusoknak, akik már jobban vannak.

Ezen kívül új gazdákat is találtak nekik: jelenleg négyen már gazdára is találtak, négy még a mentőközpontban várja sorsának alakulását, bár ebből ketten a hétvége óta már szintén új tulajdonosuknál vannak. Apavári Györgyné elmondta, hogy egyre több ilyen esettől tart, így bővíteni akarják a menhelyet, hogy aztán több kutyának és macskának is menedéket tudjanak nyújtani. Az RTL riportját ide kattintva lehet megtekinteni.

Forrás: RTL Híradó