Nem működött egy hódmezővásárhelyi vasúti átjáró fényjelzése, kiderült, vágányzár van karbantartás miatt

A HMVHLY Car Life nevű Facebook-csoportban jelent meg egy bejegyzés arról, hogy néha nem működik a fényjelző készülék a csomorkányi vasúti átjáróban. A hozzászólások szerint sokan tapasztalták mindezt, azonban majdhogynem ugyanannyian látták ennek az ellenkezőjét, vagyis azt, hogy valójában működött az átjáró fényjelzése. Mint kiderült, az időszakos üzemszünetnek prózai okai vannak.

Július 4-től július 9-ig ugyanis Kútvölgy és Orosháza között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 135-ös számú, Szeged–Békéscsaba vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint járnak. A munkálatok ideje alatt Hódmezővásárhely és Orosháza állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Fotó: HMVHLY Car Life / Facebook

A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható ide kattintva, vagy az állomási pénztáraknál, ügyfélszolgálatoknál, illetve elérhető a MÁVDIREKT +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámán és a www.mavcsoport.hu/vaganyzar oldalon. A vágányzár időtartamán kívül érvényes menetrend elérhető a www.mavcsoport.hu/menetrend oldalon.