Háromkilométeres sor áll Horgos felé

A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán szombat délelőtt – közölte a rendőrség. A személygépkocsival Szerbiába tartónak három, az autóbusszal utazóknak egy órát kell várakozniuk.

Egyórás a várakozás a röszkei közúti határátkelőhelyen, amely szombaton csak kilépésre használható. Szintén egy órát kell várni az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen, amely júliusban és augusztusban péntek, szombat vasárnap 7 és 22 óra között működik. Harminc–hatvan percet kell várakozni a kübekházi vagy a tiszaszigeti átkelőnél is, melyek 7 és 19 óra között fogadják az utasokat.

Intenzív a forgalom a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen is, a Romániába utazóknak személygépkocsival kettő, autóbusszal egy órát kell várakozniuk, a belépő oldalon a személyautóknak egyórás a várakozás. A nagylaki közúti határátkelőhely kilépő oldalán szintén egy órát kell várni. Az utazók itt a kiszombori átkelőt választhatják, amely egész nap fogadja az utasokat.