Újabb vasárnap, újabb időközi: polgármester- és képviselő-választást tartanak Újszentivánon is

Polgármester- és képviselő-választást tartanak vasárnap a Csongrád-Csanád megyei Újszentivánon – írja az MTI.

A Szeged melletti mintegy 1900 lakosú község képviselő-testülete február 9-én döntött feloszlatásáról, miután a települést 2006 óta vezető Putnik Lázárt, a független színekben politizáló polgármestert és két társát nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint hűtlen kezelés gyanúja miatt őrizetbe vették.

A valasztas.hu-n olvasható adatok szerint az 1611 választó két szavazókörben adhatja le voksát. A polgármesteri posztért öten indulnak: Ulbert Mónika, a Fidesz-KDNP jelöltjeként, négyen pedig függetlenként: Binszki Olivér, Bodó Imre korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Maczelkáné Minyó Judit és Waltrich Csaba.

Nemrég még Kósa Lajos Fidesz-alelnök és Varga Judit igazságügyi miniszter is megtolta Ulbert Mónika kampányát személyes jelenlétükkel.

A hat képviselői posztra tizenhatan pályáznak, hatan-hatan a Fidesz-KDNP, illetve a Vállalkozók Szentiváni Egyesületének jelöltjeként, négyen függetlenként.

Épp múlt hét vasárnap tartották Kiskundorozsmán is az időközi választásokat. Itt a korábbi önkormányzati képviselő, Mihálffy Béla csapott országos karrierbe, és mivel beválasztották az Országgyűlésbe, ezért a pozíciója összeférhetetlen volt, így új képviselőt kellett választani. Ezt végül a Fidesz-KDNP jelöltje, Ruzsa Roland nyerte, amelynek nem mindenki örült felhőtlenül.