Már elkezdték építeni a makói McDonald's éttermet

Makón elkezdődtek a város első McDonald’s éttermének építési munkálatai, összhangban a vállalat növekedési stratégiájával, melynek két pillére az új egységek nyitása, valamint a meglévő éttermek átalakítása a „Jövő Élménye” koncepció jegyében – tájékoztatta az önkormányzat és az étteremlánc a Makó Híradót.

Korábban már a Szegeder is beszámolt arról, hogy Makón a Csanád vezér téri benzinkút mögötti területen épülhet a közeljövőben egy új Mcdonald's gyorsétterem, amelynek autós kiszolgálásra alkalmas része is lesz. Erről Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere is beszámolt közösségi oldalán. A leendő étterem látványtervei is bemutatásra kerültek az ülés alkalmával, cikkünkben is közöltük ezeket akkor.

A minap a Makó Híradó vette észre, hogy elkezdődött a makói McDonald’s építése; a napokban arra lettek figyelmesek arra, hogy elkerítették a területet, majd mostanra már a munkagépek is elkezdtek dolgozni rajta, melyről képet is közölt a portál. Egy, az amerikai gyorsétteremlánc által küldött közlemény alapján már azt is megtudta a makói hírportál, hogy várhatóan hónapokon belül birtokba vehetik a vendégek Makó első McDonald’s éttermét a Kossuth utca mellett. A beruházás megvalósítása több mint 100 ember összehangolt munkáját igényli, az új étteremben pedig közel 70 főnek lesz lehetősége teljes- vagy részmunkaidőben munkát vállalnia.

„Hálózatfejlesztésünk célja, hogy a vendégeink számára legkényelmesebben elérhető helyeken, hosszú távon, magas színvonalú szolgáltatásokkal és kiemelkedő vendégélményt nyújtó kiszolgálással üzemeltessünk éttermeket. Ennek érdekében folyamatosan keressük az új helyszíneket. Nagy öröm számunkra, hogy növekedési programunk részeként immár Makóra is elhozhatjuk a Mekizés élményét. A régió azért is különleges számunkra, hiszen az éttermeinkben felhasznált egyik alapanyag, a szárított hagyma is a makói térségből származik” – közölte a Makó Híradóval Égi Zsolt, a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója.

„Nagy örömmel fogadtuk hírt, hogy a világ egyik vezető étteremhálózata városunkban gyorséttermet kíván nyitni, új munkalehetőséget is teremtve ezáltal a térségben élők számára. Bízom benne, hogy a hamarosan felépülő McDonald’s étterem Makó és a térség lakóinak, valamint a hozzánk érkező turisták örömére és megelégedésére szolgál majd” – emelte ki a hír kapcsán Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere.

A több mint 120 négyzetméteres vendégtérrel rendelkező étterem körül több mint 600 négyzetméter zöldfelületet, valamint pihenőszigeteket is kialakítanak. Az autóval érkezőket McDrive, a kávérajongókat McCafé, a családosokat pedig játszótér is várja majd. Természetesen a makói egységben is a digitalizációra épülő „Jövő Élménye” nevű koncepció jelenik majd meg. A digitalizáció nemcsak a technológiát érinti, hanem kiterjed az étterem által nyújtott komplex élmény minden elemére, így az étterem külső és belső környezetére, megjelenésre is. Ennek köszönhetően érintőképernyős rendelésfelvevők, digitális menütábla és digitális drive lesz jelen.

A McDonald’s a világ vezető étteremhálózata, amely több, mint 100 országban több, mint 36 ezer egységgel áll a vendégek rendelkezésére. Magyarországon 1988-ban nyílt az első McDonald’s étterem. A jelenleg működő 102 étteremben dolgozó mintegy 7000 munkatárs évente átlagosan több mint 80 millió vendéget szolgál ki.

Fotó: Makó Híradó